Објављено у 8.разред

Збирке за завршни испит 2012/2013.

Збирке задатака из српског и математике за завршни испит су у продаји у свим књижарама у Србији, Збирке су одштампане на српском и на седам језика националних мањина. У њима се налази између 306 и 350 задатака са решењима, као и листа образовних стандарда који се испитују задацима на завршном испиту.

Збирка задатака из српског кошта 210 динара, а из математике 130. Министар је најавио да ће у фебруару бити објављене и збирке на Брајевом писму за слепе и слабовиде ученике. Обрадовић је подсетио да ће на завршном испиту, који ће осмаци полагати у јуну, бити 25 одсто делимично познатих и 75 одсто непознатих задатака.

– Од 20 задатака на тесту, пет ће бити делимично измењени у односу на матрицу која је дата у збирци, а 15 ће бити непознато. Ученици ће пробни тест завршног испита радити почетком маја 2013. године – рекао је Обрадовић.

Драган Банићевић, директор Завода за вредновање образовања и васпитања, рекао је да су задаци у збирци засновани на образовним стандардима и да су према сложености захтева распоређени на основни, средњи и напредни ниво.

– На завршном испиту ученици ће имати 10 задатака са основног нивоа и 10 са средњег и напредног. Сви задаци у збирци су „спаковани“ од основног до напредног нивоа. Непознати задаци су непознати, а у збиркама су само модели задатака на којима ученици треба да вежбају како би спремно дочекали завршни испит – рекао је Банићевић.

Збирке у електронском облику можете преузети са следећих линкова:

ЗБИРКА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

ЗБИРКА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Искористите распуст на користан начин. Срећан рад!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s